Έκπτωση 50% σε αμινοξέα & χάπια | Χωρίς κωδικό
+Έκπτωση 30% στα best sellers | Κωδικός: BS30

Καλωσήρθες στο The Locker Room.
Το σπίτι για συζητήσεις μετά την προπόνηση.

Η ψυχική μας υγεία είναι τόσο σημαντική όσο και η σωματική μας υγεία. Αλλά κάποιες δυσκολίες είναι δύσκολο να τις δει ο κόσμος.
Το The Locker Room είναι τα «αποδυτήρια» που θα φέρουν την κοινότητά μας μαζί, θα μοιραστούμε ιστορίες, θα γελάσουμε και θα πούμε αυτά που μας βασανίζουν.
Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την ευεξία και το ταξίδι του fitness σου σε κάθε του βήμα, γιατί μαζί είμαστε δυνατότεροι.

ΕΝΑ SHAKER = 2‎€ ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ EUFAMI

2€ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ SHAKER ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ EUFAMI

Κάθε φορά που τροφοδοτείς το σώμα σου, θυμήσου να τροφοδοτήσεις το μυαλό σου.

Έχουμε ετοιμάσει μια συλλογή με shakers για την Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα αυτό. Δηλαδή το κάθε Shaker να αντιπροσωπεύει την θετική ενέργεια, την ηρεμία, την δύναμη και την αναζωογόνηση. Οι Άγγλοι λένε «A problem shared is a problem halved», δηλαδή όταν μοιράζεσαι ένα πρόβλημα, αυτό μοιράζεται. Για αυτό κάνουμε δωρεά 2 ευρώ από κάθε πώληση shaker στον σύλλογο EUFAMI ώστε να υποστηρίξουμε το πολύτιμό έργο αυτού του συλλόγου.

Μαζί είμαστε δυνατότεροι
ΑΓΟΡΑΣΕ & ΔΩΡΗΣΕ

Συνεργασία με τον Σύλλογο EUFAMI

Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το ταξίδι του Fitness σου σε κάθε του βήμα. Αλλά θέλουμε να υποστηρίξουμε κάτι περισσότερο από το σωματικό σου ταξίδι, και έτσι συνεργαστήκαμε με τον σύλλογο EUFAMI για να υποστηρίξουμε την ψυχική σου ευεξία.
Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι στόχοι της ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ είναι:

Ο EUFAMI (φιλανθρωπικό ίδρυμα με αριθμό εγγραφής 451.967.342) συνεργάζεται με μεγάλες ευρωπαϊκες όργανώσεις όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των οικογενειών και των ανθρώπων που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://eufami.org

The Locker Room Επεισόδιο 1 - Emelye Dwyer

Σε μία πραγματικά ανοικτή και δυναμική συνέντευξη, αυτή η αθλήτρια μοιράζεται τις δυσκολίες με την ψυχική της υγεία. Και τώρα τις χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τους άλλους.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Είναι σημαντικό να προσέχεις τον εαυτό σου αλλά μερικές φορές δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις.
Γι’ αυτό, έχουμε απαντήσει μερικές ερωτήσεις που ίσως έχεις σχετικά με την ψυχική υγεία.

1 στους 4 από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει κάποιο ψυχικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ζωής μας (Πηγή: World Health Report, WHO, Geneva, 2001).


Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να επικοινωνήσεις με άλλους αν υπάρχουν ανησυχίες στο μυαλό σου σχετικά με την ψυχική σου υγεία, καθώς ίσως κάποιος που γνωρίζεις να μοιράζεται τις ίδιες ανησυχίες με εσένα.


Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις σε κάποιον που εμπιστεύεσαι. Είτε είναι κάποιος φίλος, είτε κάποιος από την οικογένειά σου, ένας συνάδελφος, ένας γενικός ιατρός ή μια γραμμή υποστήριξης.


Μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις πληροφορίες σχετικά με αυτό που βιώνεις. Αυτό μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να σκεφτείς περισσότερα σχετικά με αυτό που βιώνεις και ίσως να είναι η αρχή για να αποδεχτείς κάποιου είδους βοήθεια.

Αυτό είναι πολύ σχετικό με την σχέση την οποία έχεις με αυτόν τον άνθρωπο. Το πρώτο πράγμα που θα μπορούσες να κάνεις είναι να δείξεις την υποστήριξή σου και να βεβαιωθείς ότι αυτό το άτομο ξέρει ότι μπορεί να σου μιλήσει, αν το χρειαστεί. Επίσης, με πολύ ευγενικό τρόπο προσπάθησε να ενθαρρύνεις το άτομο αυτό να αναζητήσει κατάλληλη βοήθεια.

  • Κράτησε επαφή, μίλησε για το πως αισθάνεσαι και αναζήτησε βοήθεια -Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επικοινωνείς με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Γι’ αυτό σιγουρέψου ότι κρατάς επαφή με τους φίλους, την οικογένεια ή τους συναδέλφους σου — Κάλεσε τους στο τηλέφωνο, στείλε τους ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ή επικοινώνησε μαζί τους μέσω τσατ.

Προσπάθησε να κρατήσεις επαφή, ειδικότερα αν νιώθεις ότι δυσκολεύεσαι με την ψυχική σου υγεία — Το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια καλή ψυχική υγεία αλλά και να σε κάνει να νιώσεις πιο άνετα να ζητήσεις βοήθεια αν το χρειαστείς.

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες τοπικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν, αν δεν θα ήθελες να συζητήσεις με κάποιο φίλο ή οικογένεια.


  • Μείνε ενεργός/ή -Η συχνή άσκηση μπορεί να είναι ένα πολύ σημαντικό όφελος για την ψυχική σου υγεία, μιας και κρατά υγιή όλα τα όργανα ζωτικής σημασίας αλλά και το μυαλό σου. Η άσκηση μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα, να συγκεντρώνεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και να ενισχύεις την αυτοεκτίμησή σου, το οποίο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.


  • Να τρως σωστά -Όπως ακριβώς όλα τα όργανα στο σώμα σου, έτσι και το μυαλό σου χρειάζεται μια υγιή, ισορροπημένη διατροφή για να απορροφήσει το μείγμα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να λειτουργήσει και να παραμείνει υγιές. Πάντα να θυμάσαι ότι μια διατροφή που είναι καλή για τη σωματική σου υγεία είναι επίσης καλή για την ψυχική σου υγεία.


  • Να πίνεις αλκοόλ υπεύθυνα -Μπορεί συχνά να πίνουμε αλκοόλ για διαφορετικούς λόγους, για να γιορτάσουμε, όταν συναντηθούμε με φίλους. Αλλά μερικοί από εμάς πίνουμε για να αλλάξουμε τη διάθεσή μας ή όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο φόβο ή μοναξιά, αλλά το αποτέλεσμα είναι μόνο προσωρινό και όχι ένας καλός τρόπος για τη σωστή διαχείριση των συναισθημάτων μας.

Όταν η επίδραση του ποτού περνάει, αισθάνεσαι χειρότερα λόγω του τρόπου με τον οποίο το αλκοόλ έχει επηρεάσει τον εγκέφαλό σου και το υπόλοιπο σώμα σου.


  • Κάνε ένα διάλειμμα -Είτε πρόκειται για μια παύση πέντε λεπτών από τον καθαρισμό της κουζίνας σου, για μια βόλτα ή για ένα σαββατοκύριακο εξερευνώντας ένα καινούριο μέρος. Όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να αποσυμπιεστούμε και να έχουμε λίγο «χρόνο για τον εαυτό μας».


  • Κάνε κάτι που σου αρέσει -Όλοι έχουμε κάτι που μας αρέσει να κάνουμε. Ή έχουμε δραστηριότητες στις οποίες θα μπορούσαμε να χαθούμε. Ή ίσως υπάρχει κάτι που σου άρεσε να κάνεις στο παρελθόν;

Ό,τι κι αν είναι, μπορεί να σε βοηθήσει να νικήσεις το άγχος. Επίσης, εάν το απολαμβάνεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είσαι καλός/ή σε αυτό και η επίτευξη του σίγουρα θα ενισχύσει την αυτοεκτίμησή σου.


  • Αποδέξου το ποιος/α είσαι -Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να ειπωθεί ευκολότερα από το να γίνει. Επομένως, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί. Δεν υπάρχει κανένας/καμία άλλος/η εκεί έξω που να είναι σαν εσένα. Είσαι μοναδικός/ή. Και, είναι πολύ πιο υγιές να αποδεχτείς ποιος/α είσαι από το να εύχεσαι να έμοιαζες περισσότερο με κάποιον/α άλλο.

Το να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου αυξάνει την εμπιστοσύνη σου για να μάθεις νέες δεξιότητες, να επισκέπτεσαι νέα μέρη και να κάνεις νέους φίλους. Η αυτοεκτίμηση θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τη ζωή όταν κάτι πάει στραβά.

· Μείνε συνδεδεμένος/η με φίλους και συγγενείς.


· Μείνετε όσο πιο δραστήριος/α μπορείς και προσπάθησε να τρως υγιεινά, ισορροπημένα γεύματα.


· Αποδέξου ότι μπορεί να είναι μια δύσκολη στιγμή και προσπάθησε να εξασκηθείς σε τεχνικές διαχείρισης του άγχους.


· Προσπάθησε να μην ανησυχείς ή να κάνεις παραδοχές σχετικά με την πανδημία και βεβαιώσου ότι οποιεσδήποτε πληροφορίες βρίσκεις, προέρχονται από αξιόπιστες πηγές.